ONZE MANEGE.

Onze manege is gelegen op 2 km van Libramont, een belangrijk commercieel centrum in het hartje van de Ardennen.

Afgelegen en in volle natuur, midden in het toeristische gebied tussen Saint- Hubert, Neufchâteau en Bouillon, zijn wij gemakkelijk bereikbaar via de E411, de E25, de N89 en met de trein via de lijn Brussel-Luxemburg.

In onze manege worden verschillende disciplines uitgeoefend en die zijn aangepast aan ieders niveau.

Uw gastvrouw, Marie-Paule, ontvangt u in een familiale sfeer gedurende het hele jaar. Zij zal zich persoonlijk met u bezighouden, rekening houden met uw eigen niveau en proberen aan al uw wensen te voldoen.

ETHOLOGIE

Ethologie is de wetenschappelijke studie van de biologische gedragingen van het paard.

Men gebruikt deze principes bij het rijklaar maken, tijdens het berijden in vrijheid, bij de halster of met de lange teugels.

Kortom, tijdens de hele arbeidsduur. Met deze methode krijgt u een goed rijgedrag en een uitstekende rijstijl, die beter is aangepast aan het karakter van uw paard.

Bovendien zal een goede kennis van uw paard een groter wederzijds respect afdwingen.

Er worden eveneens stages in de ethologie georganiseerd voor paarden, eigenaars en liefhebbers, beroepsmatig of therapeutisch.

HIPPOTHERAPIE

Sinds 20 jaar kunnen wij, dankzij onze speciaal opgeleide opvoeders psychomotoriek, mensen helpen die een aparte begeleiding nodig hebben bij het berijden van paarden.

Onze paarden en pony's zijn gewend aan dat soort werk en presteren uitstekend in de relatie "mens/paard". Zulke lessen vinden plaats op weekdagen.

Daarnaast worden er op vaste tijdstippen en op aanvraag stages georganiseerd.

BREUK

Uw paard rijklaar maken gebeurt bij ons met zachtheid, volgens de regels van de klassieke principes die de ethologie voorschrijft: werken in vrijheid, bij de halster, bij de lange teugels,...

Door er gedurende een maand gemiddeld een uur per dag aan te werken, zal uw paard de smaak te pakken krijgen en kunnen genieten van een lange loopbaan zonder onaangename verrassingen.

WANDELINGEN

Door de ideale geografische ligging zijn er tal van parcours mogelijk: door de bossen of door de vriendelijke landelijke omgeving. Naargelang uw wensen organiseren wij trektochten van anderhalf uur (minimum) of volledige dagen ongeacht het seizoen.

Voor de echte avonturiers organiseren wij trektochten van meerdere dagen op vaste data of op aanvraag, eveneens ongeacht het seizoen.

STAGES

Wij organiseren stages gedurende schoolvakanties en op aanvraag. Op aanvraag worden "à la carte" ook stages georganiseerd voor één of meerdere dagen.

Of u nu inwonend of extern bent, kind of ouder, u wordt begeleid door ervaren mensen en krijgt de kans u te ontspannen in een prachtige natuurlijke omgeving.

Er worden eveneens stages in het buitenland georganiseerd bij bekende stalmeesters, waardoor u een breder beeld van de ruiterswereld krijgt.

CURSUS

De lessen worden gespreid over 4 verschillende niveaus, om u op die manier beter te kunnen beoordelen op uw objectieve rijvaardigheid en om vooruitgang te boeken volgens uw eigen ritme.

Men houdt eveneens rekening met de leeftijd, waardoor er een vrij open uurrooster per week wordt aangeboden.

Wij bieden u verschillende disciplines aan: dressuur, jumping, voltige, cross,... Naargelang uw vaardigheden zult u kunnen deelnemen aan wedstrijden, hetzij met eigen paard, hetzij met een van onze kampioenen.

OM ONS TE CONTACTEREN

Les Petites Terres - Paardencentrum
Le Petit Saidon 31
B-6800 Libramont-Chevigny

Meneer en mevrouw Rouard - Remacle
Tel : 06 122 56 82
Gsm : 0495 25 37 95
E-mail : info@lespetitesterres.be
BTW : BE 0694.250.279